Stichting 4 Life update

14 november 2012

Met de opbrengst die Stichting4Life heeft ontvangen n.a.v. de door De Ronde Tafel 169 georganiseerde Eilandgolf op 13 april 2012, zijn in 2012 een aantal belangrijke stappen genomen.

Met de opbrengst die Stichting4Life heeft ontvangen n.a.v. de door De Ronde Tafel 169 georganiseerde Eilandgolf op 13 april 2012, zijn in 2012 een aantal belangrijke stappen genomen.

Onderstaand een korte update.

Akili School
Met het geschonken bedrag is gekozen om de Akili School te helpen.
Deze school wordt al een tijdje, stap voor stap, geholpen door Stichting4Life. Deze school is door de social worker van Stichting4Life gekozen omdat deze in een bouwvallig gebouwtje langs de spoorlijn was gevestigd. Dat ieder moment gesloopt kon gaan worden door de Keniaanse overheid. De kinderen zaten veelal op de grond en er was geen toilet.

Een Amerikaanse sponsor heeft vervolgens een nieuw gebouw gekocht voor de school en daar begon de rol van Stichting4Life: gebouw opknappen, deuren (beveiliging), ramen (licht en lucht), salaris voor leraren, tafels en stoelen en niet te vergeten lunch voor de kinderen. Voor veel kinderen de enige maaltijd op de dag!
Dit is in 2011/2012 gebeurt en daardoor was het op de school drukker dan ooit (220+ kinderen) en kon er weer les worden gegeven.
Stichting4Life 2012

De stappen die nog gezet moesten worden en die door de bijdrage van het Eilandgolf mogelijk zijn geworden, zijn:
- Muren stabiliseren/gaten vullen
- Bouw van toiletten (erg belangrijk i.v.m. hygiëne/ziektes)
- Extra tafels en bankjes
- Nieuwe schoolboeken
- Nieuwe headteacher
- Twee extra leerkrachten met de juiste opleiding

Door deze stappen heeft de organisatie Feed The Children besloten om de goederen die nodig zijn voor de lunch weer te gaan leveren. Erg belangrijk omdat dat het mogelijk maakt om meer opgeleide leerkrachten te kunnen aantrekken en zodoende het onderwijs niveau te verhogen. Dit laatste is van belang om de kinderen door te kunnen laten stromen naar de middelbare school.
Al met al erg positieve resultaten mogelijk gemaakt door de bijdrage van De Ronde tafel 169. Ontzettend bedankt hiervoor!

Stichting4Life
Contact: Linda Janssen
Veenweg 158C
3641 SM Mijdrecht
T – 0297-257 404 / 06- 21965691
Linda@stichting4life.nl
www.stichting4life.nl